Verím tomu, že ste tento názor už veľa krát počuli, prečítali si alebo ste diskutovali na túto tému.

Aj ja si rada vychutnám jedlo, rada ochutnávam zaujímavé potraviny. Som šťastná, keď môžem pripravovať jedlo, keď jedlu môžem pridať svoju energiu a pozornosť.

Pravdepodobne ste už počuli frázy ako „Jedlo, by malo byť liekom a jedlo by malo byť zdrojom energie pre naše telo“. Ak sa týmto riadime, môžeme povedať, že sa o seba staráme. Venujeme nášmu zdraviu pozornosť a tým spomaľujeme naše starnutie.

Bohužiaľ, ak nevenujeme pozornosť tomu čo jeme, ako to jeme a kde to jeme vystavujeme naše telo náporu toxínov. Keď neustále konzumujeme balené vysoko spracované alebo anorganické potraviny, vystavujeme sa toxínom. Časť problému spočíva v tom, že vôbec nevieme a nezaoberáme  sa tým, čo potraviny obsahujú. Ako sú spracované a koľko toxínov obsahuje jedle, ktoré jeme.

Väčšina ľudí v tomto svete nemá dostatočné vzdelanie o tom, aké môžu byť potraviny nebezpečné. Tým, že sa vyvíjajú  technológie ako GMO, znižuje sa výživová hodnota a zvyšuje sa obsah toxínov v našich potravinách. A to niekedy ani nezáleží na tom, či sú potraviny pripravené a spracované doma alebo v reštauráciách.

Jedlo by sa malo podávať a pripravovať tak, ako to príroda zamýšľala a ako ich vytvorila.

Vieme, čo všetko by mala naša potrava obsahovať, aby mohla byť liekom?

Celoživotne sa učíme a vzdelávame v oblasti zdravia a zdravej výživy.

Ktoré potraviny moje telo potrebuje?

Akú by malo mať potrava výživovú hodnotu?

Čo všetko by mala správna strava obsahovať?

Odpovede na tieto otázky sú veľmi zložité. Každý človek je individualita nielen po psychickej stránke ale aj po fyzickej. Každý prežíva iné životné obdobie, nachádza sa v inej lokalite, vykonáva odlišné činnosti a má iné danosti. Preto nejaké tabuľky na výživové hodnoty nefungujú. Pre zvyšovanie povedomie o zdravej výžive je potrebné, aby si každý sledoval, aké potraviny príma sám. Potraviny by mali obsahovať čo najmenej toxínov. To je u všetkých rovnaké.  

Pokiaľ ide o udržanie dobrého zdravia, nie je nič dôležitejšie ako zdravé črevá. Stav nášho mikrobiomu je veľmi dôležitý. Odborníci často označujú naše črevá ako „náš druhý mozog“.

Kľúčom k zdraviu je dobrý stav čriev. 70 až 80 percent nášho imunitného systému sídli vo našich črevách a nevyvážená zmes črevných baktérií môže spôsobiť zmätok!

Ako teda presne opraviť svoje črevo?

Riešenie je obnoviť rovnováhu dobrých a zlých baktérií tým, že budeme telu pravidelne dodávať probiotiká a hlavne by som vyzdvihla – ak budeme telu dodávať zdravú stravu s potravinami bohatými na vlákninu.

Dnes je na trhu veľmi málo potravín, ktoré potrebnú výživu obsahujú. Preto je dnes už viac ako potrebné dodávať telu výživové doplnkami stravy.

Jednou veľkou životnou nielen vedomosťou ale aj skúsenosťou je spoločnosť, ktorá mi prišla do života. Pripravila koncept detoxikovania a následnej výživy tela.

Vyzbrojte sa znalosťami v oblasti výživy, aby vaše telo mohlo byť chránené pred vonkajšími útočníkmi, ktorí sa snažia dostať dovnútra a poškodiť alebo zničiť vnútro vášho tela. Preto sú tu možnosti prírodných produktov, ktoré vám môžu pomôcť s tým, čo vaše telo potrebuje, aj keď nejete správne potraviny alebo ste preťažení toxínmi. Rada vám individuálne poradím.

Žite svoj najlepší život a zároveň doprajte svojmu tela ten najlepší možný život!

Možnosť prihlásiť sa na e-shop ROOT: https://therootbrands.com/centrum